Handboek Bewind: actuele informatie om je werk makkelijker te maken!
Alles verzameld op 1 plek. Voor jou als bewindvoerder, curator, mentor of budgetbeheerder. Al meer dan 460 artikelen en meer dan 800 nieuwsberichten. Sluit je net als anderen ook aan bij ons Handboek en ontvang ook alle voordelen!
Handboek Bewind Dashboard en Artikel
Waarom meedoen met het Handboek Bewind?

5 redenen om mee te doen met het Handboek Bewind

  1. Eén plek met alle informatie die je werk gemakkelijker maakt als bewindvoerder, curator, mentor en budget/inkomensbeheerder. 
  2. Geen boeken of Google meer nodig voor de nieuwste regelgeving. Al meer dan 460 artikelen. Steeds actueel, iedere week aanpassingen, nieuwsberichten (al meer dan 800 inclusief jurisprudentie) en minimaregelingen van alle 342 gemeenten in Nederland!
  3. Inclusief juridische helpdesk, die klaar staat voor je vragen.
  4. Altijd 10% korting op alle opleidingen en trainingen van De Wijsmaker.
  5. Bij een Plus abonnement ontvang je bovendien tot maximaal 6 PE punten als je lid bent van Horus. Andere plus abonnees mogen sowieso het Handboek eenmalig opgeven als voldaan aan de bijscholingseisen van de rechtbank (vraag ons hoe dit zit). En je ontvangt bij de Plus versie 2 gratis webinars per jaar!

Tja, als zelfs de kantonrechters het Handboek als positief aanmerken, wat wil je dan nog meer?

In 2023 een zeer grote uitbreiding met sociale zekerheid in samenwerking met Monique van de Graaf van Hart voor Arbeid!!

Handboek Bewind Wet en Regelgeving Nieuws
Hoe werkt het?

Kies je voor het Handboek Bewind dan zijn er twee opties. Ons Basis abonnement heeft tal van functionaliteiten, bij het Plus abonnement krijg je zelfs nog meer!

Basisabonnement
Met het basisabonnement ontvang je alle functionaliteiten, zoals: een eigen account op naam. Alle gebruikers hebben toegang tot de juridische helpdesk, iedere dag nieuwsberichten met onder andere de laatste jurisprudentie, 12 minimaregelingen van alle gemeenten in Nederland en 10% korting op alle opleidingen en trainingen van de Wijsmaker in de open inschrijving. 

In 2023 een zeer grote uitbreiding met sociale zekerheid in samenwerking met Monique van de Graaf van Hart voor Arbeid!!

Nog meer extra's? Breid je abonnement dan uit met een 'plusabonnement'.

Plusabonnement
Je krijgt dan alles van het basisabonnement +

- Horus leden kunnen tot maximaal 6 PE punten sparen per jaar.

- Alle wettelijk vertegenwoordigers mogen het Handboek opgeven als voldaan aan de scholingseis voor het CBM in een jaar naar keuze. In alle gevallen activeren wij dan het tijdregistratiesysteem.

- Bovendien ontvang je twee gratis webinars van de Wijsmaker (niet leden betalen € 65,- per webinar) die ook direct 1 PE/ scholingspunt per webinar opleveren.

- kantoren kunnen binnen de eigen omgeving van het handboek een redacteur aanwijzen die namens het bedrijf nieuwsberichten en eigen beleid en/of werkinstructies kan plaatsen. Zo heb je alles op 1 plek!

Handboek Bewind Dashboard en Zoeken en Artikel
Veelgestelde vragen

Hier een overzicht met de meest gestelde vragen over het Handboek Bewind.

Wat kost het abonnement?

We hebben per 2022 een basis abonnement en een plus abonnement. Klik hier voor meer informatie. 

Welke inhoud staat er in het handboek?

De inhoud betreft op dit moment informatie over de algemene bijstand, bijzondere bijstand, inkomenstoeslag, studietoeslag, energietoeslag, IOAW, IOAZ, Bbz 2004, beslag- en executierecht (inclusief tuchtrechtspraak), beslagvrije voet &vtlb, schuldhulpverlening en alles over beschermingsbewind, curatele, mentorschap en nog veel meer. Dus als je alvast wilt kijken naar alle inhoud klik dan op wet-&regelgeving.

In 2023 een zeer grote uitbreiding met sociale zekerheid in samenwerking met Monique van de Graaf van Hart voor Arbeid!!

Ook worden er iedere week meerdere nieuwsberichten geplaatst, inclusief jurisprudentie. Ja je leest het goed: iedere week volgen we alle jurisprudentie over bewindvoering, curatele en mentorschap. Zo blijf je altijd actueel. 

Er staat  heel veel actuele informatie in ons handboek in heldere begrijpelijke taal. Daarnaast werken we veel met voorbeelden en schema's. Ook leggen we uitspraken van de rechtbank of Centrale Raad van Beroep uit. Soms staan er video's om iets te verduidelijken. In de toekomst worden de video's uitgebreid. 

Gedurende het abonnement wordt het handboek steeds voorzien van nieuwe informatie zodat het actueel blijft. Ook de nieuwsberichten worden gedurende de week aangevuld. Daarnaast worden er in de toekomst nog complete hoofdstukken aan toegevoegd.

Het hele Handboek staat gevuld met permanente links naar de meest actuele wetteksten. Zo zit je altijd op de juiste wet- en regelgeving. Ook staan er in het Handboek honderden permanente links naar uitspraken. Zo heb je ook daar altijd een actueel overzicht. 

Kan ik meer uitleg over het handboek krijgen?

Als abonnee kun je eenvoudig je vraag stellen via de technische of juridische helpdesk van het handboek. Nog geen abonnee? Neem contact met ons op via 06-43022961 of mail naar info@handboekbewind.nl 

Als je wilt geven we een online demo van het handboek. Dat duurt ongeveer 30 minuten!

Hoe werkt de juridische helpdesk?

Als je lid bent van het handboek kun je gebruik maken van onze juridische helpdesk. Je stuurt dan je vraag in en wij zorgen voor het antwoord waarmee je verder kan. De vragen kunnen gaan over alles wat in het handboek staat behalve de nieuwsberichten en het  overige sociale zekerheidsregelingen (WW, ZW, WAO, WIA, Wajong, TW en het onderdeel overige inkomensregelingen).

Wij hanteren een fair use-policy beleid. Want voor onze lage prijs kunnen we natuurlijk niet van alle gebruikers iedere week een vraag beantwoorden. De bedoeling is dan ook dat je zelf de informatie kunt vinden in ons handboek. Ingewikkelde juridische vragen beantwoorden wij kort en geven aan wat je verder kunt doen. We behandelen bijvoorbeeld geen bezwaarschriften of dat soort zaken. 

Hoe werkt 2 factor authenticatie?

Dat werkt nu voor nieuwe abonnees alleen nog via de apps van Google authenticatie of Microsoft authenticatie. Op termijn gaan we in 2022 stoppen met sms codes en volledig over op de apps. Wil je nu al over naar de app? Geef het aan ons door dan voeren wij de wijziging door! 

Hoe zit het met de 10% korting op trainingen en opleidingen?

Iedere abonnee krijgt gedurende het lidmaatschap altijd 10% korting op alle open inschrijving trainingen en opleidingen. De korting geldt zolang je lid bent. Dus je kunt de opleiding bestellen met korting, als je lid bent en je moet ook lid zijn als je de opleiding volgt. Altijd korting, wie wil dat nu niet?

Is het handboek alleen voor bewindvoerders?

Nee, het handboek is er zeker ook voor curatoren, mentoren, inkomensbeheerders en budgetbeheerders. Andere professionals in de sociale zekerheid kunnen natuurlijk ook lid worden omdat er al heel veel informatie in staat. 

Hoe lang duurt het abonnement? En hoe kom ik er vanaf? ;-)

Het abonnement neem je af voor 12 maanden en hierna stopt het abonnement automatisch. Als je kiest om te verlengen duurt het nieuwe abonnement weer 12 maanden.  

Vanaf 2022 geldt dat het abonnement altijd automatisch wordt beëindigd na de eerste 12 maanden. Je zit dus nergens aan vast. De beheerder ontvangt vooraf een reminder dat het abonnement gaat aflopen. Doe je niets dan wordt het abonnement dus beëindigd. Via het account kan de beheerder natuurlijk zelf kiezen voor verlengen. Hierna wordt het abonnement verlengd met 12 maanden. Wij gaan er natuurlijk vanuit dat iedereen wil blijven ;-)

Ik hoorde iets over gratis webinars/ online sessies. Hoe zit dat?

Voor abonnees organiseren wij 2x per jaar een uur een online-sessie over de actualiteiten in ons vak. Zo blijf je nog beter op de hoogte van alle ontwikkelingen. Zo voldoe je alweer een heel eind aan de bijscholingseisen.

En voor abonnees van het Handboek die lid zijn geworden in 2021 zijn deze gratis!

Voor abonnees die vanaf 2022 lid worden zijn de webinars ook gratis als je de plus versie hebt van ons abonnement. 

Kan ik eigen bestanden van mijn organisatie toevoegen aan het Handboek?

Dat kan. Dat betekent dat 1 of meerdere personen binnen je organisatie redacteur worden. Zij kunnen dan nieuwsberichten plaatsen en ook eigen beleid en werkinstructies. Neem contact op met ons dan vertellen we je hoe het werkt. 

Hoe werken de PE punten?

Het handboek maakt gebruik van een intelligente tijdsregistratie om te bepalen op hoeveel PE punten je recht hebt. Dit wordt onder andere berekend aan de hand van de artikelen en berichten die je leest en hoe lang je gebruik maakt van het handboek. Je kunt maximaal 0,5 PE punt per maand verdienen, maximaal 6 PE punten per jaar. Op dit moment is dit voor leden van Horus geregeld. Maar ook alle anderen kunnen gebruik maken van het voordeel van de tijdsregistratie, lees hieronder.

Kantonrechters positief over het Handboek Bewind

Het kwaliteitsbureau CBM heeft ons laten weten dat de kantonrechters positief staan tegenover ons Handboek Bewind. Ondanks dat het geen scholing is vinden zij het leerzaam en nuttig. Maar zij hechten wel waarde aan scholing omdat je dan kan samenkomen en van elkaar kan leren. Zij hebben daarom het volgende besloten over het Handboek Bewind:

Iedere professionele bewindvoerder, curator en mentor mag het online handboek één jaar opgeven als passende bijscholing. Het is dan wel van belang dat zij een afschrift van de tijdsregistratie kunnen overleggen, zodat wij kunnen controleren of het handboek ook daadwerkelijk is geraadpleegd. 

Je kan dus zelf kiezen wanneer je dit eens wilt inzetten, maar je moet wel de tijdsregistratie in het Handboek aan hebben staan. Je kan dan makkelijk aantonen dat je in 1 jaar aan de scholingseis hebt voldaan, want wij verstrekken een certificaat. 

Handboek Bewind Helpdesk
Kosten

Voor alle gebruikers die zich in 2023 aanmelden of hun abonnement verlengen hebben we een geweldige aanbieding! Zo kunnen er nog meer collega' s meedoen! Want zoals ze zeggen: op de kwaliteit van de kennis van je medewerkers bezuinig je niet, wel op de kosten! Zeker in deze tijden. 

Wat krijg je in 2023?
Met het basisabonnement ontvang je alle functionaliteiten, zoals een eigen account op naam. Alle gebruikers* hebben toegang tot de juridische helpdesk, iedere dag nieuwsberichten met jurisprudentie, 12 minimaregelingen van alle 342 gemeenten in Nederland en 10% korting op alle opleidingen en trainingen van De Wijsmaker in de open inschrijving. Nog meer extra's? Kijk hieronder naar het 'plusabonnement'. Alle prijzen zijn exclusief btw.

In 2023 een zeer grote uitbreiding met sociale zekerheid in samenwerking met Monique van de Graaf van Hart voor Arbeid!!

Basisabonnement zzp/ eenmanszaak
Alle functionaliteiten voor 'eenpitters'.

Kosten: € 149,- per jaar.

Basisabonnement bedrijf (VOF, Stichting, Maatschap, BV, gemeente)
Voor kantoren tot en met 10 medewerkers. Bij deze optie kun je tot maximaal 10 personen aanmelden. Ben je alleen met 2 of 3 dan kan ik zeker nog kijken naar de prijs! 

Kosten: € 499,- per kantoor per jaar.

Basisabonnement groot bedrijf (VOF, Stichting, Maatschap, BV, gemeente)
Voor grote kantoren waar meer dan 10 medewerkers werken of franchisegevers met meer dan 10 franchisenemers die iedereen in één keer willen aanmelden maken we graag een maatwerk voorstel. 

Plusabonnement 2023
Alles van het basisabonnement +

- leden van Horus kunnen tot maximaal 6 PE punten sparen per jaar.

- voor alle wettelijk vertegenwoordigers geldt dat je het Handboek voor het vermogensrechtelijke deel en niet vermogensrechtelijke deel mag opgeven als voldaan aan de scholingseis voor het CBM in een jaar naar keuze. Dus dat jaar heb je geen kosten meer als je dat wilt. 

- je krijgt twee gratis webinars van de Wijsmaker die ook direct 1 PE/ scholingspunt per webinar opleveren (niet abonnees betalen € 65,- per webinar). 

- kantoren/gemeente kunnen binnen de eigen omgeving van het handboek een redacteur aanwijzen die namens het bedrijf nieuwsberichten en eigen beleid en/of werkinstructies kan plaatsen. Zo heb je alles op 1 plek!

Voor maar: € 50,- per persoon per jaar.

*gebruikers zijn iedereen die moet voldoen aan de kwaliteitseisen zoals bewindvoerders, curatoren, mentoren, assistenten en dergelijke. 

Handboek Bewind Artikel en Wet en Regelgeving
Heb je interesse?

Ben je benieuwd naar Handboek Bewind maar ben je nog niet helemaal overtuigd?

Heb je nog een vraag? Of wil je graag een keer een afspraak maken voor een live demo van Handboek Bewind?

Handboek Bewind Artikel en Trefwoord